2005 - Medlemsnytt 16. årgang


Forslag på en allergivennlig bukett laget av GK flora i Klæbu.

10.02.05
Vi gratulerer Roger Forsland (Stadsbygd) og Inger Ulkestad (Lensvik) som vinnere av vervekonkurransen i 2004. casumo Gled dere over flotte gevinster i form av hvert deres gavekort (kr 500,-) på et godt måltid på henholdsvis Bårdshaug Herregård og Carl Johan Lunch og Møteplass. Vi gratulerer også Anne Grethe Knudsen, Bodil Mikkelsen og Heidi Merethe Benberg for flott innsats. Husk at 2005 gir nye muligheter for dyktige ververe.

01.02.05
NAAF var Betspin godt representert På den nordiske Allergimessen i Malmø 25.-27.januar. Vi ( Roald Bolle, Hallvard Ramfjord, Anne-Mari Brekk Nilsen og Marianne Bjerke) la fram vårt prosjekt " Det gode grønne liv".  Messen la fram det siste nye innen allergiforskning. Karamba bonus til glede for vĂ¥re lesere Viktig er det å merke seg at man er enige om at det er økt allergirisiko for familier med allergi å ha pelsdyr i hjemmet. Dette er et tema som har vært mye debattert, men forskerne i Malmø klarte å enes om dette. Viktig er det også å vite at allergi blant voksne øker og for en voksen som har pollenallergi har man 20% sjanse for å utvikle dyrehårsallergi ved å ha pelsdyr i hjemmet. Se også www.allergistamma.org

14.01.05
Foreldregruppa i Meldal inviterer til informasjonsmøte om trygderettigheter. Stedet er Meldal Helsestasjon og dagen er 26. januar kl 19.30. Den Norske Skole på Gran Canaria inviterer til informasjonsmøte den  3. februar kl 1900 og stedet er Britannia Hotell i Trondheim.

04.01.04
Vi ønsker alle våre medlemmer et GODT, NYTT og FRISKT 2005. Samtidig ønsker vi deg og din familie velkommen til årets store våte Badedag lørdag 29. januar kl 11.00 i Pirbadet. Har du husket å melde deg på naafstrl@online.no eller tlf 72 83 10 04. Hjertelig velkommen.

14.12.04
Vi er nå inne i den tiden av året da vi pynter inne. Vi kan pynte både fint og allergivennlig, bare vi tenker oss litt om. For å hjelpe deg har vi laget noen gode og "snille" råd som du finner ved å klikke deg inn på Tipssider-menyen - Tips. Tusen takk for din omtanke. Vi ønsker deg en frisk adventstid..

29.11.04
Tirsdag 30. november samles våre likemenn og informatører til en faglig oppdatering. Ønsker du å bli aktiv i NAAF Sør-Trøndelags arbeide, er du velkommen til å ta kontakt med oss.

24.11.04
Du som så NRK PULS på mandag vet at DR. Skavland anbefalte LUFTFUKTERE for atopikere. PÅ bakgrunn av henvendelse fra NAAF Sør-Trøndelag og NFBIB har DR. Skavland nå dementert dette. Vi anbefaler IKKE luftfuktere. Du finner hele saken på denne linken.

09.11.04
Velkommen til en nyttig kveld der vi diskuterer, stiler spørsmål og utveksler erfaringer om matallergi og intoleranse. Stedet er Matskolens Lokaler på Vestre Rosten (ved Fokus Bank) Tirsdag 16. november kl. 1900. Du er hjertelig velkommen og kan gjerne ta med deg noen. Vi ses.

21.10.04
NAAF har vært i møte med sosialkomiteen vedr. regjeringens forslag til statsbudsjett for 2005. Du finner NAAFs innspill på www.naaf.no

18.10.04
Vi gratulerer Selli Rehabiliteringssenter i Klæbu med åpningen av den nye fløyen.
Spesielt ønsker vi den nye og luftige treningssalen hjertelig velkommen.
I siste nummer av VVS bladet ( 9-2004) kan du lese en artikkel om - Bygg rent og tørt. Bildene i artikkelen er hentet fra det nye tilbygget. Selli var opptatt av at bygget nettopp slulle være - rent og tørt.

05.10.04
Velkommen til Magisk festforestilling i Olavshallens Lille Sal på Lørdag kl 1300. Bilettsalget starter en time før forestillingen. Du kan også kontakte oss direkte på tlf 72 83 10 04 eller via e-post.

17.09.04
Vi teller dagene til vår Jubileumsfeiring i Olavshallen. Alle våre medlemmer ønskes hjertelig velkommen. Du har vel meldt deg på? les mer

02.08.04
Fylkeskontoret får mange spørsmål fra hele landet om : Hvilke blomster er snille for allergikere ?
Ta gjerne kontakt med oss, så gir vi deg råd og tips for ute- og inneblomster.

 

10.02.05
Søndag er det morsdag og mandag er det Valentines Day - da passer det godt å gi bort en allergivennlig bukett. Tipsene får du ved å ringe fylkeskontoret eller du finner dem i boken "Vennlige og uvennlige planter i vårt nærmiljø".

01.02.05
Vær oppmerksom på at det er kommet nye regler for Særfradrag for store sykdomsutgifter. Endret beløpsgrense for å få særfradrag; Fra og med 2005 får du ikke lenger særfradrag for store sykdomsutgifter med 9 180 kroner bare ved å dokumentere/sannsynliggjøre merkostnader på minst 6 120 kroner. Du må nå kunne dokumentere/sannsynliggjøre merkostnader på minst 9 180 kroner for at du skal kunne få særfradraget. Les mer på www.skatteetaten.no

24.01.05
Lungeforumets hederspris til Kjell Aas
Hedersprisen for fortjenestefull innsats til fremme for lungerehabilitering ble i år tildelt professor dr, med Kjell Aas. Han mottok prisen for i sitt hovedvirke å ha viet sin innsats til beste for barn og unge med astma og allergi. Prisen ble utdelt under den 5. nasjonale lungerehabiliteringskonferanse i Oslo 17. - 18. januar.
–Det er ære å tildele prisen til en som begynte å tenke helhet lenge før lungerehabilitering var oppfunnet, sa leder av Lungeforum, Olav Kåre Refvem, Glittreklinikken under årets hedersprisutdeling.

11.01.05
Mandag 10. januar fikk over 150 studenter ved Lærerhøgskolen i Trondheim et godt innblikk i astma og allergi. Hovedfokuset i forelesningen var på matallergi og gymtimer. På vegne av alle barn og unge med astma og allergi, takker vi Gerd Løvås for et flott initiativ.

21.12.04
Vi ønsker alle våre medlemmer en god og frisk jul. I 2005 vil du finne  mange spennende aktiviteter. Vi minner allerede nå om Badedagen den 29. januar - vi gleder oss til å se deg i Pirbadet.

24.11.04
Stiftelsen Helse og Rehabilitering delte ut årets "gave" den 23. november. Fylketslaget gleder seg over at prosjektet "Matskolen rett hjem" - fikk midler. Dette betyr at Matskolen får en ny giv og mange nye muligheter, også på nettet. Fylketslaget og Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn, gleder seg sammen over at prosjektet "Et allergivennlig grønt miljø" også fikk midler for 2005. Dette betyr at prosjektet nærmer seg bokutgivelse og at arbeidet fortsetter for fullt.

18.11.04
18. november er verdens KOLSDAG.
Vi har informasjonsstand på NOVA i Trondheim sammen med LHL og gruppen Lunger i Praksis.

26.10.04
Kanskje skal du pynte et gresskar og sette det på trappen til Halloween -
Det er lite sannsynlig at du vil få en allergisk reaksjon når du skal lage et Halloweenhode. Gresskar kryssreagerer med burot, dette kan du tenke på hvis du vil lage marmelade av fruktkjøttet. Ved spising av ferskt fruktkjøtt er det ikke uvanlig å få en allergisk reaksjon (urticaria). Reagerer du allergisk på banan, er det sannsynlig at du også reagerer på gresskar. Det finnes imidlertid mange giftige gresskararter, som kun skal brukes som pynt.

19.10.04
Helgen 22.-24. oktober reiser alle tillitsvalgte NAAFere til fjells for å jobbe med aktuelle NAAFsaker og planer for 2005. Du er velkommen til å komme med tanker/ideer som du mener vi må jobbe med.

11.10.04
Fredag 8. oktober hadde vi Matskole for SFO ansatte. Dette ble dekket både av Tv-Trøndelag, TV Norge og Adresseavisen. Er du interessert i å delta på Matskolen, ta gjerne kontakt med oss på 72 83 10 04 eller e-mail. Du kan også lese om Matskolen ved å klikke deg inn.

24.09.04
NAAF feiret sitt 40 årsjubileum i Olavshallen den 18. september.Statssekretær Øyvind Håbrekke inviterte til et nært samarbeide mellom NAAF og Miljøverndepartementet. Det samme gjorde Fylkesordfører Tore sandvik og Trondheims ordfører Rita Otervik. Vi tar dem på ordet og gleder oss til et tett og nært samarbeide.

27.08.04
Velkommen til Jubileumsfeiring i Olavshallens Lille sal den 18. september.
Vi ønsker alle våre medlemmer med ledsagere hjertelig velkommen til stor jubileumsforestilling. Vi er meget stolt av å nevne fine programmet vi har for dagen Det blir sang, musikk og dans og noen kloke ord på veien fra Miljøvernminister, Fylkesordfører, Trondheims ordfører m.m.
Hjertelig velkommen  den 18. september kl 1500.
Mer info her